• logo
  • osnovna stranica
  • Тужилаштво Брчко дистрикта
    Босне и Херцеговине

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Подношење притужби

    21.02.2011.

    На овој страници налази се образац за улагање притужби против судије или тужиоца. Надлежност Вијећа за утврђивање дисциплинске одговорности и изрицање дисциплинских мјера се односи на све тужиоце, судије, предсједнике судова, судије поротнике и резервне судије у свим тужилаштвима и судовима на државном, ентитетском, кантоналном, окружном, опћинском и основном нивоу у Босни и Херцеговини, укључујући Брчко Дистрикт БиХ, али искључујући уставне судове државе и ентитета БиХ.

    Прије него пошаљете притужбу препоручујемо да се детаљно информишете о начину улагања притужбе. Више информација можете пронаћи на овом линку.

    Молимо Вас, уколико је могуће, да укључите што више информација. Погледајте примјер исправно уложене притужбе.
     
    Примјер исправно попуњеног формулара за улагање притужбе

    Ваша притужба треба садржавати све важне информације, укључујући датуме. Ако располажете читким копијама писама, уговора, судских одлука или других докумената који се односе на Вашу тврдњу/тврдње потребно је да их приложите уз притужбу.

    Уколико се одлучите да пошаљете документе поштом, молимо да не шаљете оригиналне документе Уреду, јер Вам не можемо вратити оригиналне документе назад. Шаљите само копије докумената, које не морају бити овјерене. Уред ће Вас контактирати уколико оригинални документи буду потребни. Молимо такођер да Уреду прослиједите и све додатне информације или копије докумената до којих можете накнадно доћи у посјед, а од значаја су за Вашу притужбу.

    Вашу притужбу можете послати користећи формулар у прилогу, на е-маил адресу вствпритузбе@правосудје.ба. Sve dodatne dokumente koje želite priložiti možete takođe poslati u prilogu istog е-маила. Molimo da dokumenti koje pošaljete ukupno ne prelaze 4 МБ, te da budu u nekom od slijedećih standardnih formata: МС wорд (доц), ртф, пдф, тxт, имг ili јпг.

    Pritužbe na rad službenika Tužilaštva dostavljati na adresu: prituzbe@jtbd.ba, po istovjetnim tehničkim instrukcijama.

    516 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1