Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija u
Federaciji Bosne i Hercegovine

Prezentacija projekta „Policija i poštivanje ljudskih prava u BiH“

15.06.2020.

Danas je u prostorijama Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine prezentovan projekat „Policija i poštivanje ljudskih prava u BiH“ koji će se u saradnji udruženja „Mreža policijskih službenica„ i Centra za sigurnosne studije implementirati u periodu od 20 mjeseci.

Prezentaciji projekta u Sudskoj policiji Federacije BH pored glavnog zapovjednika g. Dženada Groše, prisustvovali su g. Kristina Jozić, predsjednica udruženja „Mreža policijskih službenica“, g. Benjamin Pljevljak, generalni sekretar Centra za sigurnosne studije, koji su prezentovali projekat, te Valentina Baković i Amira Karavdić, službenice sudske policije. 

Cilj projekta je unaprijediti ravnopravnost spolova u policijskim agencijama, promovirati ulogu žena u policiji, te poboljšati poštivanje ljudskih prava prilikom primjene policijskih ovlasti kroz promociju mehanizama zaštite ljudskih prava u slučaju zloupotrebe policijskih ovlasti. 

Projekat „Policija i poštivanje ljudskih prava u BiH“ finansira Evropska unija posredstvom Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava.

Na kraju se glavni zapovjednik zahvalio na prilici da Sudska policija Federacije BiH bude dio navedenog projekta, kao i na dosadašnjoj realiziranoj saradnji sa udruženjem „Mreža policijskih službenica“, te izrazio uvjerenje da će saradnja biti nastavljena.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0003.JPG

DSC_0006.JPG

DSC_0005.JPG