• logo
  • osnovna stranica
  • Tužilaštvo Brčko distrikta
    Bosne i Hercegovine

    Idi na sadržaj
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Vaša pitanja
  • Važne informacije
  • Podnošenje pritužbi

    Podnošenje pritužbi

    21.02.2011.

    Na ovoj stranici nalazi se obrazac za ulaganje pritužbi protiv sudije ili tužioca. Nadležnost Vijeća za utvrđivanje disciplinske odgovornosti i izricanje disciplinskih mjera se odnosi na sve tužioce, sudije, predsjednike sudova, sudije porotnike i rezervne sudije u svim tužilaštvima i sudovima na državnom, entitetskom, kantonalnom, okružnom, općinskom i osnovnom nivou u Bosni i Hercegovini, uključujući Brčko Distrikt BiH, ali isključujući ustavne sudove države i entiteta BiH.

    Prije nego pošaljete pritužbu preporučujemo da se detaljno informišete o načinu ulaganja pritužbe. Više informacija možete pronaći na ovom linku.

    Molimo Vas, ukoliko je moguće, da uključite što više informacija. Pogledajte primjer ispravno uložene pritužbe.
     
    Primjer ispravno popunjenog formulara za ulaganje pritužbe

    Vaša pritužba treba sadržavati sve važne informacije, uključujući datume. Ako raspolažete čitkim kopijama pisama, ugovora, sudskih odluka ili drugih dokumenata koji se odnose na Vašu tvrdnju/tvrdnje potrebno je da ih priložite uz pritužbu.

    Ukoliko se odlučite da pošaljete dokumente poštom, molimo da ne šaljete originalne dokumente Uredu, jer Vam ne možemo vratiti originalne dokumente nazad. Šaljite samo kopije dokumenata, koje ne moraju biti ovjerene. Ured će Vas kontaktirati ukoliko originalni dokumenti budu potrebni. Molimo također da Uredu proslijedite i sve dodatne informacije ili kopije dokumenata do kojih možete naknadno doći u posjed, a od značaja su za Vašu pritužbu.

    Vašu pritužbu možete poslati koristeći formular u prilogu, na e-mail adresu vstvprituzbe@pravosudje.ba. Sve dodatne dokumente koje želite priložiti možete takođe poslati u prilogu istog e-maila. Molimo da dokumenti koje pošaljete ukupno ne prelaze 4 MB, te da budu u nekom od slijedećih standardnih formata: MS word (doc), rtf, pdf, txt, img ili jpg.

    Pritužbe na rad službenika Tužilaštva dostavljati na adresu: prituzbe@jtbd.ba, po istovjetnim tehničkim instrukcijama.

    507 PREGLEDA
    • 1 - 1 / 1
    • 1