Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija u
Federaciji Bosne i Hercegovine

Uručene nagrade službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu u povodu Dana Sudske policije Federacije BiH

21.10.2019.

U povodu 10. Oktobra - Dana Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, a kako je najavljeno na zvaničnoj ceremoniji da će pojedinačne nagrade službenicima sudske policije biti uručene u okvirima osnovnih organizacionih jedinica, dana 18.10.2019. godine u Novom Travniku je upriličeno uručenje nagrada službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu, koji su u proteklom periodu dali značajan doprinos u efikasnom izvršenju poslova i zadataka iz domena rada Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.

Tako je u skladu sa odlukom glavnog zapovjednika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, pojedinačne nagrade službenicima sudske policije Odjeljenja sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu, uručio pomoćnik glavnog zapovjednika za operacije, sigurnost i operativno dežurstvo, g. Edin Vehabović, prema sljedećem:

Reljefni amblem sudske policije, dodijeljen je:

-          Renatu Markoviću, sudskom policajcu;

-          Sulji Fazliću, – posthumno, preminulom službeniku Odjeljenjenja sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu;

-          Josipu Babiću, – posthumno, preminulom službeniku Odjeljenjenja sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu.

 

Priznanje sudske policije, dodijeljeno je:

-          Amiru Buljini, vođi patrole.

 

Pismena pohvala, dodijeljena je:

-          Muharemu Bektašu, komandiru Stanice sudske policije Bugojno;

-          Nikoli Ramljaku, vođi patrole;

-          Admiru Grabusu, vođi patrole;

-          Josipu Šteki, sudskom policajcu.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

IMG-10ec6f40d9dd875974df1cf97ecd2be8-V.jpg

IMG-ce9a0243621c8088320eeff385429b5c-V.jpg

IMG-2d02433981acef824ddb74475c4f66b0-V.jpg

Ostale fotografije