Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Tužilaštvo Brčko distrikta
Bosne i Hercegovine

Tužilaštvo Distrikta učestvovalo na 31. Međunarodnom savjetovanju Arhivska praksa

10.10.2018.

Predstavljen rad  Upotreba automatiziranih alata za upravljanje dokumentima u tužilaštvimaTužilaštvo Brčko distrikta BiH uzelo je učešće na 31. Međunarodnom savjetovanju Arhivska praksa, koje je i ove godine u organizaciji Arhiva Tuzlanskog kantona održano u Tuzli, u periodu od 26.09. do 28.9.2018. godine. Savjetovanju je prisustvovalo 40 autora stručnih i naučnih radova iz zemalja regije i Bosne i Hercegovine, te oko 250 arhivskih radnika, historičara, kolekcionara, predstavnika ustanova, organizacija i pojedinaca.

Po svečanom otvaranju Savjetovanja upriličena je promocija 21. broja časopisa Arhivska praksa, sa više od šezdeset stručnih priloga, među kojima je i autorski rad na temu „Upotreba automatiziranih alata za upravljanje dokumentima u tužilaštvima“. Rad izložen prvog dana Savjetovanja obrađuje uredsko poslovanje tužilaštva u BiH s naglaskom na Sistem za automatsko upravljanje predmetima (tzv. TCMS). Rad obrađuje i predstavlja  integritet ciklusa upravljanja tužilačkim predmetima, stalni tužilački nadzor radi osiguranja efikasnosti u postupanju, te uopće generisanje toka rješavanja predmeta putem integrisanih automatiziranih alata.

Rad na temu „Upotreba automatiziranih alata za upravljanje dokumentima u tužilaštvima“, čiji je autor Samir Beganović, sekretar Tužilaštva, objavljen je u 21. izdanju časopisa Arhivska praksa, a pristupiti mu se može i ovdje.


Web uredništvo


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh