Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Tužilaštvo Brčko distrikta
Bosne i Hercegovine

mail print fav manja slovaveca slova

Pomoć za korištenje web stranice

22.02.2011.

Poštovani posjetitelji,

Idejni tvorac ovih stranica, kao i ostalih web stranica portala pravosudje.ba je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine. Ideja da ovakav tip stranica bude otvoren je potekla od namjere da se pristup informacijama sistematizuje i na što jednostavniji način približi javnosti.
Stranice su isključivo informativne.

Na ovom mjestu možete naći uputu kako se kretati unutar cijelog web portala, te najbolje iskoristiti informacije i podatke koje se nalaze na web stranicama. Odgovornost za tačnost informacija snosi Tužilaštvo.

Pristup informacijama koje su postavljene na ovoj web stranici omogućen je putem tri nivoa navigacije. Dva nivoa su horizontalna, a jedan je vertikalni.

Osnovni je “glavni” (horizontalni) izbornik na vrhu strane strane i sive je boje. Ispod “glavnog” izbornika prelazite na uža područja. Sljedeći horizontalni nivo navigacije je crvene boje. Najniži nivo navigacije je vertikalni i on je sa podlogom plave boje.
Ispod prva dva nivoa navigacije imate i informaciju o tome gdje se trenutno nalazite.
Pojedinačno ćemo objasniti svaku kategoriju izbornika.

Dokumenti na web stranici su html i/ili .doc. odnosno .pdf. formatu. Doc i pdf formati su formirani za skidanje sa web stranica (download). Za .pdf format potreban vam je program Acrobat Reader od 7.0 verzije. Za .doc Microsoft Word ili neki tekst program.
Preporučena rezolucija ekrana je 1024x768.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh