Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija
Federacije Bosne i Hercegovine

Promovisana nova uniforma Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine

mailprint fav manja slovaveća slova

29.12.2016.

Dana 29.12.2016. godine u prostorijama Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu promovisana i prezentirana je nova uniforma Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nova uniforma je rezultat dugogodišnje analize uniforme koju službenici sudske policije nose od samog osnivanja Sudske policije Federacije BiH, tj. od početka 1999. godine, te ukazane potrebe za promjenom uniforme radi prilagođavanja objektivnim potrebama službenika sudske policije.

Osnovne karakteristike nove uniforme službenika sudske policije proizilaze iz toga da će ista biti prepoznatljiva po jedinstvenom dizajnu, savremenosti i kvaliteti materijala, te činjenici da je kroz svoje sastavne dijelove prilagođena stvarnim potrebama službenika sudske policije, odnosno prilagođena za izvršenje poslova unutar zgrada pravosudnih institucija ali i za obavljanje poslova i zadataka u specifičnim geografskim i klimatskim uvjetima. 

Ovo podrazumjeva da su pored ugrađenih ojačanja u kroju, određeni sastavni dijelovi uniforme vodonepropusni ili vodootporni, što će omogućiti nesmetan rad službenika sudske policije u težim vremenskim uvjetima.

Prisutnima na promociji uniforme se obratio g. Edin Vehabović – glavni zapovjednik Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine i predstavnik firme koja je nakon dodjele ugovora u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH izvršila izradu i isporuku uniformi, a radi se o domaćem proizvođaču iz Bosne i Hercegovine, čiji predstavnik je ukazao na specifičnosti pri izradi uniforme i kvalitetama materijala korištenih za isto.

Odmah po zaduženju službenika sudske policije koje je u toku, a vodeći računa o jednoobraznosti, uniforma će istovremeno biti stavljena u upotrebu u svim organizacionim jedinicama Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Naslovna slika

IMG_9641.JPG

20161229_103726.jpg

Ostale fotografije