Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

IN MEMORIAM, ADNAN ŽABIĆ

mailprint fav manja slovaveća slova

31.10.2016.

Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu da je Adnan Žabić, uvaženi sudija Kantonalnog suda u Tuzli, preminuo 29.10.2016. godine. 

Komemorativna sjednica je održana u sali Bosanskog kulturnog centra – BKC u Tuzli 31.10.2016. godine, dok je dženaza obavljena istog dana ispred džamije Islamskog centra Tušanj u Tuzli.

Povodom nenadoknadivog gubitka porodici i svim kolegama i prijateljima uvaženog sudije Žabića, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija, članovi Predsjedništva i VSTV-a BiH, zajedno sa direktorom Sekretarijata VSTV-a BiH i uposlenicima, izražavaju duboko saučešće. 

Adnan Žabić je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1981. godine. Pravosudni ispit položio je 1983. godine.

Karijeru je započeo kao pripravnik u Kantonalnom sudu u Tuzli 1982. godine. Nakon završenog pripravničkog staža obavlja dužnosti samostalnog stručnog saradnika u Općinskom sudu u Tuzli do 1983. godine, nakon čega obavlja dužnosti sudije u istom sudu do 1995. godine.

U periodu od 1995. do 1997. godine obavlja dužnosti sudije u Kantonalnom sudu u Tuzli, te kratko i stručnog saradnika u ovom sudu, nakon čega od 1997. do 1999. obavlja dužnosti sudije u Općinskom sudu u Tuzli.

Na poziciju sudije Kantonalnog suda u Tuzli imenovan je 2003. godine.
Sudija Žabić je bio član Udruženja sudija Federacije Bosne i Hercegovine od njegovog osnivanja. 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh