Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Tužilaštvo Brčko distrikta
Bosne i Hercegovine

Edukacija o Cyber kriminalu// Razvoj tužilačkih kapaciteta kroz iPROCEEDS projekat

11.09.2019.

 

      Edukacija o Cyber  kriminalu// Razvoj tužilačkih kapaciteta  kroz  iPROCEEDS  projekat

         Tužiteljica Tužilaštva  Distrikta  učestvovala  na  međunarodnoj konferenciji u Strazburu

 

 

  Tužilaštvo Brčko distrikta BiH uzelo je ešće na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji o sivoj ekonomiji u vezi sa cyber kriminalom, koja je u organizaciji Vijeća Evrope održana u Strazburu (Republika Francuska) od 3.9. do 6.9. 2019. godine.

 

     Konferencija, organizirana u okviru  projekta iPROCEEDS, okupila je oko 450 predstavnika agencija za provođenje zakona, organizacija koje se bave cyber sigurnošću, te naučno-obrazovnih ustanova iz cijele Evrope. Cilj međunarodnog stručnog skupa bio je uticati na svijest o postojećim prijetnjama, trendovima, kontra mjerama i inicijativama za  krivično procesuiranje cyber kriminala, te razmjena znanja i najboljih praksi u datoj oblasti.  Pored procedura za razmjenu elektronskih dokaza i studija slučajeva predstavljeni su i programi za analizu sadržaja na internetu u vezi s kretanjem kriptovaluta poput bitcoina.  Tužilaštvo Distrikta predstavljala je tužiteljica iz Odsjeka za opći kriminal, gospođa Šejla Drpljanin, a bliže informacije o samom događaju objavljene su na web stranici www.coe.int.

 

    iPROCEEDS je zajednički projekat Evropske Unije i Vijeća Europe u vezi s identificiranjem prihoda stečenih krivičnim djelom na internetu u Jugoistočnoj Europi i Turskoj,  u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), a koji je počeo 1. januara 2016. godine.

 

 

 

                                                                                                 WEB UREDNIŠTVO

 

                                                                                                


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

UE19-GROUP-PHOTO.jpg

Slika1-prilog-od-11092019.jpg

Slika2-prilog-do-11092019.jpg