Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Tužilaštvo Brčko distrikta
Bosne i Hercegovine

Studijska posjeta// Unapređenje tužilačkih kapaciteta kroz projekte podrške VSTV-a BiH

13.06.2018.

     Studijska posjeta// Unapređenje tužilačkih kapaciteta  kroz  projekte podrške VSTV-a BiH
     Zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva  Distrikta  posjetio pravosudne institucije u Zürichu
 
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH uzelo je učešće u višednevnoj studijskoj posjeti pravosudnim institucijama Švicarske Konfederacije, koja je za tužilaštva iz BiH u ovoj prijateljskoj zemlji realizirana u periodu od 04.06. do 08.06.2018. godine. Studijska posjeta kantonalnom i specijalnom tužilaštvu u Zürichu realizirana je u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“, kojeg finansira Švicarska Konfederacija, a implementira Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

         Tom prilikom zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH gosp. Pavo Radoš predstavio je nadležnosti ovog tužilaštva, kao i institucionalna iskustva u vođenju krivičnih  postupaka za krivična djela korupcije, te privrednog, organiziranog, finansijskog i Cyber kriminala. On je istakao pozitivne primjere u radu ovog tužilaštva i skrenuo pažnju na preostale izazove u radu na ovim vrstama predmeta ocjenjujući u tom smislu vrlo korisnim prijenos znanja i dobrih praksi pravosudnih institucija zemlje domaćina.

         Pored Tužilaštva Distrikta učešće u ovoj studijskoj posjeti, putem delegiranih predstavnika uzeli su i: Tužilaštvo BiH, Federalno tužilaštvo Federacije BiH, pet kantonalnih tužilaštava iz FBiH, te četiri okružna javna tužilaštva iz RS-a.


                                        WEB UREDNIŠTVO


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh