Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Tužilaštvo Brčko distrikta
Bosne i Hercegovine

Prijem pripravnika //Raspisan konkurs za prijem pripravnika u Tužilaštvu Distrikta

mailprint fav manja slovaveća slova

15.09.2016.

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH organ nadležan za zapošljavanje službenika u pravosuđu Distrikta raspisao je konkurs za prijem pripravnika u ovoj pravosudnoj instituciji. Jedini poseban uslov za zapošljavanje na ovoj poziciji je visoka stručna sprema pravnog smjera, a prijave bez dodatne dokumentacije podnose se Pravosudnoj komisiji od 15. do 30. septembra. 

Nakon intervjua sa prijavljenim kandidatima, koje će obaviti posebna komisija za zapošljavanje,   pripravnički staž u Tužilaštvu obavit  će najuspješniji kandidat.  S njim će se prethodno zaključiti ugovor o obavljanju pripravničkog staža na određeno vrijeme- do ispunjavanja uslova za polaganje pravosudnog ispita, na najduže na  dvije godine. 

Više detalja o pripravničkom stažu u Tužilaštvu možete pronaći na web stranici ove institucije  https://jt-brckodistriktbih.pravosudje.ba  (Zakon o Tužilaštvu i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i poslovanju Tužilaštva),  dok više detalja o postupku prijavljivanja možete pronaći u priloženom konkursu.  

WEB UREDNIŠTVO


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Konkurs